ABOUT

Καλώς ήλθατε!
Είμαι η Γεωργία Ειρήνη Γκανασούλη και αυτό είναι το blog μου!
Είμαι η σύζυγος ενός καταπληκτικού άντρα και άξιου πατέρα, του Σταμάτη αλλα είμαι και μαμά! Η μαμά της Αγγελικης, του Αλέξανδρου, του Νεκτάριου και του Αθανάσιου!
Για να διαβάζετε αυτό το κείμενο σημαίνει ότι θέλετε να μάθετε λίγα πραγματάκια για μένα!

Έχω σπουδάσει διαιτολόγος- διατροφολόγος , στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έχω παρακολουθήσει πολλά διατροφικά σεμινάρια όμως πέρα απο το αντικείμενο των σπουδών μου αγαπώ να δημιουργώ και να φωτογραφίζω ... έχω αυτό που λέμε καλλιτεχνική φύση!
Μ ' αρέσει να πιάνω υλικά στα χέρια μου και να σκέφτομαι πως θα τα αξιοποιήσω, είτε αυτό αφορά μια απλή κορδέλα για το κεφαλάκι ενός παιδιού  είτε μια εικόνα αγιογραφίας είτε πώς να φτιάξω ένα πολύπλοκο γλυκό
και φυσικά το αποτέλεσμα το ολοκληρώνει η φωτογραφική λήψη ..
Το ένα γίνεται αλληλένδετα με το αλλο,  μέσα απο τη δημιουργία γνώρισα και αγάπησα την φωτογραφία..
Για να βγει μια καλή φωτογραφία χρειάζεται και ένα όμορφο θέμα!

Για μένα όλα ξεκίνησαν όταν πρωτοαντίκρυσα τα ματάκια της κόρης μου, της Αγγελικής..
Είναι εκείνη η στιγμή που έρχεται ένας τόσο μικρός άνθρωπος στη ζωή σου και ξαφνικά ξεχνάς ,δε θυμάσαι πως ήταν η ζωή πριν απ' αυτόν!
Κοιτάς τα δυο ματάκια ενός πλάσματος τόσο αθώου, τόσο γλυκού και ονειρεύεσαι το μέλλον του μαζί του..
Ξαφνικά όλος μου ο κοσμος περιστρεφόταν γύρω απο αυτό!

Μεγαλώνοντας λοιπόν το κοριτσάκι μου, ήθελα να το ντύνω όμορφα, να το στολίζω, να της φοράω κορδέλες μέχρι που σκέφτηκα " γιατί να μη τις φτιάχνω μόνη μου ; " ..και έτσι ξεκίνησα και άνοιξα την πρώτη μου σελίδα στο φατσοβιβλίο με χειροποίητες κορδέλες και κοκκαλάκια.. πήγαινε τόσο καλά που άνοιξα μέχρι και μαγαζί διαδικτυακό!
Έμαθα να φτιάχνω , πέρα απο κορδέλες , στάμπες για μπλουζάκια, λαμπάδες, να στολίζω παπουτσάκια για βαφτίσεις κ.τ.λ. Μυήθηκα στο χωρο της φωτογραφίας, βλέπεις για να μπορέσεις να πουλήσεις κάτι μέσω ίντερνετ πρέπει να τραβήξεις πρώτα και το βλέμμα του άλλου!
Έτσι, πήγα και αγόρασα την πρώτη μου DSLR μηχανή και κάποιους φακούς και φωτογράφιζα, φωτογράφιζα..
Όλα αυτά όμως μου έτρωγαν πολύτιμο χρόνο απο το παιδί..
Στη συνέχεια έμεινα έγκυος στον Αλέξανδρο αλλά μέχρι και την ώρα του τοκετού με έπαιρναν τηλέφωνο για παραγγελίες..
Ο προσωπικός χρόνος για την οικογένεια μου άρχισε να εξαφανίζεται .. και αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι κάτι δε πάει καλά.. με το παιδί, την κόρη μου..

Μα γιατί δε μιλάει σωστά; γιατί δε παίζει όπως όλα τα παιδάκια;
γιατί κάνει μονοφαγίες; γιατί θέλει να τρώει μονο ψωμί, ρύζι, κρουασαν; γιατί κάνει κρίσεις με κλάμματα;
τι αντιδράσεις είναι αυτές; γιατί βάζει στη σειρά όλα τα παιχνίδια της; ανα χρώμα ,μέγεθος, σχήμα;
και πώς γίνεται να ξέρει 2 χρονών να μετράει και να διαβάζει τους αριθμούς , ακόμα και ανάποδα; αλλά να μη μου έχει πει ποτέ  "ναι μαμά,  όχι μαμά " ;
γιατί τη φωνάζω και δε γυρίζει πάντα; άντε, 3ων πήγε, πότε θα συζητήσουμε; γιατί να ακούω άλλα παιδάκια μικρότερης ηλικίας να μιλάνε κανονικά και το παιδί μου όχι; αφού είναι πανέξυπνο!

Γιατί, γιατί,γιατι;

Μέχρι που ένα πρωινό,πέρυσι το Δεκέμβρη έψαξα στο διαδίκτυο για τα συμπτώματα αυτά.. αυτό που διάβασα επιβεβαιώθηκε αργότερα και επισήμως από τους γιατρούς.. η κόρη μου είναι στο φάσμα του αυτισμού, έχει διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές αλλά είναι υψηλής λειτουργικότητας!
Πάθαμε σοκ, η αλήθεια είναι.. είναι απο αυτές τις στιγμές που λες ,δε μπορει να συμβαίνει αυτό στο δικό μου παιδί.. και όμως συνέβη!
Δε το βάλαμε κατω καθόλου, με τη βοήθεια του Θεου , κλείσαμε το μαγαζί και μετακομίσαμε Αθήνα (μέναμε στον Ωρωπο) και ψάξαμε για να πάμε για " θεραπείες", αλλάξαμε 180 μοίρες τη διατροφή της (τέλος γλουτένη , άμυλα και ζάχαρη .. πλέον τρώει το κρέας της ,το αυγό της, τα φρούτα της , τους ξηρούς καρπούς της, το γιαούρτι της και όλα αυτά με τη βοήθεια μιας υπέροχης ομάδας στο facebook και με τη βοήθεια της Αγλαΐας Παπαδήμα! )..
Όλα πήγαν κατ'ευχήν και πλέον η μεγάλη μου ( Θεέ μου ,πάντα η μικρή μου 'ρχεται να λέω! ) είναι άλλο παιδί!!
 (πάλι ένα δάκρυ κυλάει...)
 Τώρα πλέον δε βάζει γλώσσα μέσα της, όλο θέλω αυτο και θέλω το άλλο! Στο σχολείο της λένε τα καλύτερα, δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο παιδί, είναι λένε " γεννημένη μαθήτρια! " !

Αυτή λοιπόν είναι η κόρη μου (για το γιο μου θα σας γράφω μέσα στα άρθρα μιας και ακόμα είναι μικρός αυτός,χεχε), η Αγγελική μου..
και εγώ είμαι η μαμά της... η μαμά της Αγγελικής.. δηλαδή τι άλλο?
Mamangelic..
Αυτή είμαι..